Za Mirsada i Seidina Mujkića iz Kalesije određena mjera jednomjesečnog pritvora

Općinski sud u Kalesiji prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mirsada Mujkića (21) i Seidina Mujkića (29) s područja Kalesije zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Postoji osnovana sumnja, kako da se dalje navodi, da su braća Mujkić u večernjim satima 19. januara ove godine u mjestu Prnjavor kod Kalesije nasrnuli na automobil policijske patrole PU Kalesija udarajući jako nogama u prednji i zadnji dio automobila pri čemu su oštetili patrolno vozilo. Također, vrijeđali su i prijetili policajcima u automobilu i pokušavali ih izvući iz vozila i napasti ih.

Događaju je prethodio operativni rad policajaca iz Kalesije na terenu, koji su od Centra javne bezbjednosti Zvornik obaviješteni da su Mujkići osumnjičeni za krađu pluga u mjestu Križevići na području Zvornika.

Prilikom operativnog rada policije na terenu, u cilju pronalaska ovih osoba i predmeta krađe, Mujkići su napali na vozilo i dva policajca koji su se nalazili u njemu.

Pripadnici PU Kalesija su nakon toga osumnjičene lišili slobode, a po sudskoj naredbi su izvršili pretres njihove porodične kuće gdje je pronađen ukradeni plug.

Nakon prijema izvještaja o počinjenom krivičnom djelu od PU Kalesija, postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, dok je istraga je u toku, navodi se u saopćenju.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*