Poplave na jugu Srbije

Mještani juga Srbije koji su pogođeni bujičnim poplavama,sinoć su ojačavali nasipe kako bi spriječili dalji prodor vode,a situacija u Pčinjskom okrugu se normalizuje nakon prestanka kiše.

Putni pravac od Niša prema makedonskoj granici je neprohodan, pošto je zbog većeg vodostaja Južne Morave došlo do plavljenja putnog pravca na dionici Predejane – Vladičin Han, kao i odnošenja nasipa puta, saopštilo je Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Vanredna situacija proglašena je u Vranju i Vladičinom Hanu.

U grdeličkom kraju popljavljeno je pedesetak kuća, u Predejanu pojedine kuće, njive i plastenici, a u Korbevcu kod Vranjske Banje preusmjeren je tok rijeke da ne bi ugrozio naselje.Pripadnici sektora u Vladičinom Hanu evakuisali su 22 ljudi koji su smješteni u prihvatni centar u Osnovnoj školi, a u Vranjskoj Banji srušen je stari most u Korbevcu.

Oko 300 domaćinstava u selima oko Krive Feje je bez struje, a desetak stubova je palo i u selu Gornje Trebešinje.

Situacija u Pčinjskom okrugu se normalizuje zbog prestanka padavina. Ako tako ostane, počet će ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija ugroženih domaćinstava, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga od 23. januara palo je oko 25 litara kiše po metru kvadratnom.Kanalizacija i ispusti nisu mogli prihvatiti nastalu količinu padavina, pa se voda slivala niz ulice.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*