Predstavljena knjiga Muhameda Bikića “sportskivremeplov.ba”

Knjiga “sportskivremeplov.ba“, drugo dopunjeno izdanje, autora Muhameda Bikića, sportskog novinara iz Sarajeva, predstavljena je danas u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Knjiga govori o velikanima bh. sporta, ljudima koji su svojim sportskim uspjesima postali i ostali dio sportske historije ovdašnjih prostora, te proslavili našu zemlju širom svijeta.

– Dugogodišnje bavljenje sportskim novinarstvom je upravo razlog da izađe jedna ovakva knjiga. “sportskivremeplov.ba“ je simboličan naziv knjige koja govori o prošlosti s obzirom da svi znamo da je internet danas budućnost – kazao je Bikić.

U knjizi je, kako je rekao, zastupljeno više od 115 priča o bh. sportskim legendama, kao i svim sportovima u BiH. Osim domaćih sportista, tu je i Jure Franko, slovenski skijaš, koji je svoju olimpijsku medalju dobio u Sarajevu te koju smatraju bosanskohercegovačkom.

– Drago mi je što sam u Tuzli, gradu sporta, jer je sa ove regije mnogo sportista. Na naslovnoj stranici moje knjige su dvoje Tuzlaka, Razija Mujanović i Mirza Delibašić. Pored njih, u knjizi su Dževad Šećerbegović, Rizah Mešković, Fahrudin Omerović, Zlatko Saračević i mnogi drugi sportisti koji su obilježili ne samo bh. sport nego i sport bivše Jugoslavije – istakao je ovaj sportski novinar.

Knjiga je objavljena u izdanju renomirane bh. izdavačke kuće “Buybook“ i izazvala je veliku pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini i regionu.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*