Kina: Žena optužena za sedam ubistava nakon 20 godina bijega napokon pred sudom

Žena optužena da je ubila sedam osoba napokon se našla pred sudom nakon što je više od 20 godina bia u bijegu. Četrdesetšestogodišnja Lao Ronghzi se pojavila pred sudijom u Nanchangu u kineskoj provinciji Jiangxi u ponedjeljak te se izvinila porodicama žrtava rekavši da je zapravo i ona bila žrtva te da je bila prisiljena da pomaže bivšem momku, osuđenom ubici Fau Ziyingu. Ona tvrdi da mu je pomagala iz straha.

Fa je uhapšen u julu 1998. godine te je osuđen na smrtnu kaznu zbog sedam ubistava. Kazna je izvršena u decembru te godine.

“Zajedno su činii krivična djela, kidnapovali su, pljačkali i ubijali ljude u gradovima Nanchang, Wenzhou, Changzhou i Hefel”, prenose kineski mediji.

Lao je priznala da su Fauove metoda bile veoma okrutne te da je i nju fizički i psihički zlostavljao. Također, dodala je da je imala dva pobačaja.

Tokom bijega je Lao koristila lažna imena, a čak se podvrgnula i estetskoj operaciji kako bi promijenila svoj izgled i izbjegla hapšenje. Uhapšena je u novembru prošle godine u trgovačkom centru u Xiamenu te je optužena za ubistvo, pljačku i kidnapovanje.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*