(VIDEO) U MZ Mejdan omogućeno spajanje objekata na sistem daljinskog zagrijavanja

Mještani Mejdana koji su obavili pripremne radove, od jučer svoje objekte mogu spojiti na sistem Centralnog grijanja. U toku ove sedmice bit će spojeno 12 objekata. JP Centralno grijanje Tuzla u ovoj je mjesnoj zajednici izgradilo podstanicu, zahvaljujući kojoj je sve to moguće.

Iz ovog su preduzeća odlučili pustiti podstanicu u rad i prije završetka građevinskih radova na samom objektu, kako bi sugrađani mogli prije najavljenog zahlađenja dobiti grijanje.

Pored ovih radova u Mejdanu, Centralno grijanje je imalo još dosta radova u toku ove godine. Puštene su u rad centralne toplinske  podstanice Brčanska Malta sa 36 korisnika i  Batva sa 22 korisnika. U Miladijama  su na sistem spojena dva objekta sa oko stotinjak stanova i šest poslovnih prostora, u naselju Goli Brijeg u Kuli spojeno je tridesetak novih korisnika.

Za radove u mjesnoj zajednici Mejdan, JP Centralno grijanje Tuzla izdvojilo je 560 hiljada KM. Sugrađani koji žele svoje objekte spojiti na sistem daljinskog zagrijavanja, za projekte i ostalu opremu i materijal moraju izdvojiti  4 do 5 hiljada KM.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*