Mirni protest u Blažuju zbog sve više migranata

Stanovnici Blažuja ponovo su mirnim protestnim okupljanjem iskazali svoje nezadovoljstvo zbog sve većeg broja migranata. Četrdesetak okupljenih građana nadležnima su poslali jasnu poruku da migranti u Blažuj nisu dobrodošli.

Kako su nam kazali, autobusima svakodnevno pristižu novi ilegalni migranti. Tačan broj ne znaju, ali prema njihovim procjena, oko 4.000 migranata trenutno se nalazi na teritoriji Blažuja. U kamp ulaze preko sporednih ulaza.

Građani apeluju na sve nadležne institucije da preduzmu korake i omoguće normalan život u Blažuju, bez konstantnog straha za bezbjednost.

Stanovnici kažu i da se u blizini postojećeg kampa gradi još smještajnih kapaciteta, što za njih nije prihvatljivo. 

“Iznad kasarne im prave drugi kamp, bez ikakvog pitanja građana, doneseno je 30 kontejnera, grade dvije zgrade”, tvrdi Belma Ćustović, koja živi u neposrednoj blizini kasarne.

Kako navode, migranti ih napadaju i kradu. Ovim napadima najviše je izložena ženska populacija, a djeca se ne smiju sama kretati bez pratnje starijih.

O ovim problemima pisali su mjesnoj zajednici, Opštini, Ministarstvu bezbjednosti. Međutim, niko osim medija ih ne čuje.

(federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*