Upozorenje meteorologa zbog mogućih orkanskih vjetrova u BiH

Meteoalarm izdao je za danas narandžasto upozorenje za većinu teritorije Bosne i Hercegovine zbog olujnog vjetra, a na području Foče i Trebinja i zbog obilne kiše.

Na području Tuzle očekuju se olujni udari juga od 60 do 80, lokalno do 100 km/h.

Na području Foče očekuje se vrlo jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima, lokalno i do 90 kilometara na sat, posebno u planinama regije. Narandžasti meteoalarm za područje Foče upaljen je i zbog očekivanih obilnih padavina.

Na području Banjaluke mjestimično se očekuje pojačan vjetar sa udarima većim od 60 kilometara na sat zbog čega je na snazi narandžasti meteoalarm, a žuto upozorenje izdato je zbog mjestimično obilnijih padavina na jugu regiona.

Na području Trebinja očekuje se vrlo jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima od 60 do 80, lokalno i do 90 kilometar na sat, posebno u planinama regije, kao i obilnije padavine zbog čega je na snazi narandžasto upozorenje.

U regiji Višegrada narandžasti meteoalarm upozorava na mjestimično pojačan vjetar s udarima od 60 do 80 kilometara na sat.

Za područje Prijedora na snazi je žuto upozorenje zbog mjestimično pojačanog vjetra.

Na području Mostara olujni udari juga lokalno će biti oko 90 kilometara na sat, a očekivana količina padavina od 20 do 40 litara po megtru kvadratnom upalila je žuti meteoalarm.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*