Poledica i ugažen snijeg na kolovozima

Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima Bosne i Hercegovine kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozorava se na poledicu i ugaženi snijeg na kolovozu.

Izdvajaju se dionice: Bugojno-Novi Tavnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište) i Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj).

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar.

Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putevi: Zenica-Žepče, Prozor- Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Mostar-Široki Brijeg, Crna Rijeka-Jajce, Turbe-Skender Vakuf i Dobro Polje-Miljevina.

Zbog aktiviranog klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*