Mostarci prikupljaju pomoć za Petrinju: Otvorili račune za pomoć i nude smještaj

Građani Mostara prikupljaju pomoć za stanovnike Petrinje u susjednoj Hrvatskoj koji su pogođeni stravičnim potresom i nude smještaj onima koji su ostali bez krova nad glavom. Udruženje “Zajedno za naš grad” iz Mostara pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih sredstava, te su kako navode već uspostavili kontakte na terenu u gradu Petrinja.

Akcija traje do 7. januara 2021 godine , a oni koji žele pomoći mogu to učiniti pozivom na broj 17015 i donirati 2 KM uz napomenu da je broj jedinstven za sve operatere u BiH.

Napominju da će svi pozivi biti registrirani i novac iskorišten za akciju Petrinja. Pomoći se može i uplatom na Pay Pal udruženja: zajednozanasgrad1@outlook.com (Obvezno navesti ZA PETRINJU), te uplatnom na račun udruženja 1610000130790058, Raiffeisen banka (Obavezno navesti ZA PETRINJU), ako i donacijom u prostorijama udruženja od 10 – 12 sati u srijedu, četvrtak i subotu.

Više informacija kako navode svi mogu dobiti pozivom udruženja na broj 060 31 79 641, te poručuju “Idemo kao i stotine puta do sada jer Zajedno se može mnogo”.

U akciju prikupljanja pomoći uključili su se i navijači mostarskog Zrinjskog, te u prostorijama KN “Ultrasi”, prikupljaju hranu, vodu, higijenske potrepštine, zimsku odjeću i deke.

Dom zdravlja Mostar je pogođenim područjima na raspolaganje stavio svoje ljekarske timove i vozila hitne pomoći.

Studentski dom, Pučka kuhinja i Centar za dijalog DOMPES ponudio je pomoć za smještaj 20 osoba stradalih u potresu u Petrinji, a brojni građani Mostara putem društvenih mreža svoje stanove, kuće i vikendice stavljaju na raspolaganje stradalim stanovnicima Petrinje.

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, da donacije uplate na sljedeći račun: Banka: Privredna banka Zagreb d.d. IBAN: HR6923400091511555516 Poziv na broj: 770 Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine također je iskazao solidarnost te otvorio humanitarni broj za građane BIH za pomoć stanovništvu Hrvatske.

Pozivom na broj 17023 pozivatelj donira 2 KM za pomoć stanovništvu ugroženom potresom.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*