Uprkos teškoćama, Kuglaški klub “Sloboda” ostvario zapažene rezultate u toku ove godine

Odbrojavaju se posljednji dani 2020. godine koja je po mnogo stvari drugačija nego prethodne godine. Uzimajući u obzir poteškoće koje su zadesile cijeli svijet uzrokovane pandemijom Covid 19, nezapamćeno nevrijeme koje je devestiralo SKPC Mejdan i mnoga druga dešavanja slobodno i sa ponosom možemo reći da smo sve ove nedaće na najbolji mogući način prevazisli a uz to uspjeli ostvariti i zavidne rezultate pogotovo u zadnjem kvartalu godine – kaže Aco Lakić predsjednik UO. 

Predsjednik se osvrnuo i na uslove u kojim klub radi i egzistira kao i na rezultate u tekućoj sezoni.

Kuglaški klub Sloboda već duži niz godina tačnije od 2012 godne domaće utakmice igra van svog grada s obzirom da kuglana u Mejdanu nije zadovoljavala uslove za odigravanje utakmica Premijer lige, utakmice su prvobitno igrane u Maglaju a poslije u kuglani u Lukavcu. Ovo je za naš kolektiv najveći problem i samo velikim zalaganjem svih članova kluba uspijevamo opstati. Da stvar bude još gora pobrinulo se veliko nevrijeme koje je ove godine u potpunosti uništilo kuglanu u Mejdanu tako da poslije toga i trenažni proces održavamo u Lukavcu sto iziskuje velika odricanja i troškove.  

I pored svih problema ekipa postiže izuzetne rezultat. U prethodnoj sezoni koja je prekinuta u martu 4. kola prije kraja zauzeli smo 6. mjesto sa samo 4 boda zaostatka za drugom ekipom, u ovoj sezoni poslije odigranog jesenjeg dijela (11. kola) nalazimo se na 4 mjestu. Na Kup-u FBIH koji je održan krajem novembra u Sarajevu ekipa je zauzela 2. mjesto i plasirala se na Final 4 kupa BiH.

Pored ekipnih uspijeha treba pomenuti i pojedinačne uspijehe igrača nešeg kluba. Početkom januara Senad Jogunčić i Nermin Kasumović su se plasirali u finale (među 16 najboljih) međunarodnog turnira u Prijedoru na kojem je učestvovalo više od 350 igrača iz 6 zemalja. Na pojedinčnom prvenstvu FBIH održanom sredinom decembra sva tri igrača Slobode koja su učestvovala na kvalifikacijama su se i plasirala među 8 najboljih i ostvarili pravo nastupa na završnicu pojedinčnog prvenstva BiH. Mithad Jogunčić je osvojio 2. mjesto. A u finale su prosli Samir Jogunčić i Nermin Kasumović.

Sve nabrojane rezultate teško da bi mogli ostvariti prvenstveno bez velikog odricanja svih igrača ali i pomoći naših prijatelja i sponzora. Posebno ističemo finansijsku pomoć Grada Tuzla i Vlade TK odnosno Ministarstva za kulturu sport i mlade koji su prepoznali naš rad i podržali naše aktivnosti.  Takođe se zahvaljujemo i Skupštini TK, Opštini Lukavac, Domu kulture Lukavac, Rudniku Soli d.d. Tuzla, Sonra doo, Cestotehnik doo, Xella BH, Centralno grijanje d.d, Sarajevo osiguranje, ARX Bowling koji su na razne načine pomogli u radu kluba.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*