Komšić traži da se proglasi Dan žalosti zbog tragedije kod Posušja, saušešće izrazio i Čović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović izrazili su saučešće porodicama stradalih u nesreći kod Posušja. Komšić je pozvao Vijeće ministara da proglasi Dan žalosti u cijeloj državi. “Pogodila nas je ova tužna vijest o smrti mladih osoba što tragediju čini još bolnijom. Porodici i prijateljima nastradalih upućujem izraze najdublje sućuti i suosjećam sa njihovom boli. Pozivam Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da proglase dan žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini”, navedeno je u Komšićevom telegramu.

Ćović je izjavio da je, kako je naveo, duboko pogođen velikom tragedijom, tužnom i bolnom viješću o nesretnoj smrti osmero mladih osoba u Posušju.

“Izražavam sućut porodicama stradalih djevojaka i mladića. Teško da možemo iznaći prave riječi utjehe u ovoj nezapamćenoj tragediji i crnom danu za čitavu državu. Ovim putem izražavam najdublju sućut s iskrenim suosjećanjem u vašoj boli i zajedničkoj molitvi da njihove duše pronađu svoj mir i spokoj. Počivali u miru Božjem”, poručio je predsjednik HDZ-a.

Podsjećamo, danas je u vikendici kod Posušja pronađeno osam beživotnih tijela. Sumanja se da je uzrok njihove smrti gušenje, a stradali su imali između 18 i 19 godina.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*