“Tuzla danas”: O fotografiji sa najuspješnijim fotografom u BiH – Samirom Zahirovićem (VIDEO)

Tri godine zaredom najuspješniji fotograf iz Bosne i Hercegovine na međunarodnim izložbama i prvi Google Trusted Photographer u našoj zemlji je Samir Zahirović iz Tuzle.

Asocijacija za umjetničku fotografiju BiH svake godine pravi listu najuspješnijih klubova, pojedinaca i radova. Samirova fotografija je i ove i pretprošle godine proglašena najboljom, dok je prošle godine bila na drugom mjestu. Ove godine okitio se i međunarodnim umjetničkim zvanjem EFIAP/b (bronze) za doprinos umjetničkoj fotografiji odnosno počasnom nagradom za izvrsnost Međunarodnog saveza fotografske umjetnosti FIAP. Iako je 2020.godina mnogima bila teška, Samiru je donijela mnoga priznanja. Bio je i sudionik najvećeg festivala u Europi – Bursa Photo Festa u Turskoj.

Osvojio je i bronzanu medalju na tardicionalnom trijenalu kazališne fotografije u okviru nagradnog natječaja Sterijinog pozorja u Novom Sadu za njemu dragu fotografiju iz predstave „Crkva Bosanska“.

Samir Zahirnović je član Fotografskog saveza Bosne i Hercegovine, Foto-kino kluba Tuzla i i Art grupe Lucido iz Lukavca.

O fotografiji i njegovim uspjesima razgovarali smo u Tuzli danas u programu RTV7 Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*