Održan sastanak sa predstavnicima Svjetske banke

Na inicijativu predstavnika Svjetske banke, danas je u zgradi Gradske uprave Tuzla, u kabinetu gradonačelnika Jasmina Imamovića, održan radni sastanak predstavnika Svjetske banke i opština Gradačac, Gračanica, Banovići, Grada Tuzla, predstavnika ministarstava finansija, razvoja i poduzetništva, rada, socijalne politike i povratka Tuzlanskog Kantona.

Tim Svjetske banke, na čelu sa gospodom Wolfgangom Fenglerom i Simon Daviesom izrazio je želju da Grad Tuzla i gradonačelnik Jasmin Imamović budu domaćini pomenutog susreta.

Sastanak je održan u okviru planiranih aktivnosti koje sprovode predstavnici misije za Sistematsku dijagnostiku zemlje u Bosni i Hercegovini. Riječ je o  dijagnostičkoj analizi koja se sprovodi kroz konsultacije sa nadležnim institucijama BiH i drugim interesnim stranama, a za cilj ima identifikaciju ključnih izazova i prilika za zemlju i postizanje razvojnih ciljeva.

Predstavnici lokalnih zajednica i nadležnih ministarstava TK su goste upoznali sa aktuelnim stanjem i prijedlozima strategija razvoja, sa posebnim akcentom na probleme nezaposlenosti, reforme obrazovanja i neravnomjerene raspodjele javnih sredstava.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*