(Video) Udruženje poslodavaca FBIH protivi se donošenju prijedloga Zakona o stečajnom postupku

Vlada Federacije BiH je u zakonodavnu proceduru uputila Prijedlog Zakona o stečajnom postupku “prevashodno nastojeći da u predmetnoj oblasti uredi i popravi stanje koje je trenutno prisutno” i trebalo bi da 26. januara bude razmatrano na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Federalno ministarstvo pravde je saopćilo da su se u dugogodišnjoj primjeni važećeg Zakona o stečajnom postupku jasno pokazali svi nedostaci njegovih odredbi, pa se pristupilo uvođenju potpuno novih rješenja i doradi važećih kako bi se otklonili uočeni nedostaci i unaprijedila ova veoma važna oblast u pravnom sistemu.

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine nimalo nije iznenađeno ponašanjem Vlade FBiH kada se radi o utvrđivanju Prijedloga zakona o stečaju FBiH. Kao i mnogo puta do  sada Vlada FBiH je pokazala da nema poštovanja prema socijalnim partnerima niti interesa da se kroz dijalog dođe do kvalitetnih zakonskih rješenja te da donose prijedloge zakona u interesu pojedinih interesnih grupa, ne vodeći računa o općedruštvenom interesu.  

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*