Dirljivo pismo iz Tuzle za Teletovića: Sloboda je uz tebe, ti si hrabar i odlučan

Mirza Teletović, član NBA ekipe Brooklyn Netsa i bh. kapiten košarkaške reprezentacije trenutno se nalazi u vrlo teškoj životnoj fazi, a nakon što je ustanovljeno da boluje od plućne embolije, piše novinska agencija Patria.

Mirzi svakako ne nedostaje podrška koja pristiže iz cijelog dvijeta, a posbeno iz naše zemlje. Međutim, Mirzu je posebno dirnula jedna iz Tuzle. Naime, OKK Sloboda Tuzla poslala je pismo podrške Teletoviću, a na čemu im se Mirza zahvalio od srca.

Poznato je da je Mirza sa 14 godina stigao u KK Slobodu i da ga za Tuzlu vežu najljepše emocije. U pismu se,između ostalog, kaže:

– Vijest o tvojoj bolesti pogodila je cijeli košarkaški svijet, a posebno nas u Tuzli i Slobodi, gradu i klubu gdje si započeo svoju profesionalnu karijeru. Nikada nećemo zaboraviti šta si uradio za naš klub, grad i našu zemlju. Vječno smo ti zahvalni za popularizaciju košarke i za predstavljanje naše zemlje u svijetu, na tvojoj borbi i patriotizmu – stoji u pismu.

Nadalje se navodi „da mi u Tuzli i Slobodi s ponosom kažemo „Mirza je naš“, naš i u dobru i u zlu. Sada, u teškom periodu, znaj da smo uz tebe više nego ikada!“

– Da bi se savladale prepreke koje su te zadesile treba imati mnogo hrabrosti i odlučnosti, ali ako postoji neko na svijetu ko je u mogućnosti to uraditi, onda si to ti, hrabri i odlučni Mirza Teletović – navodi se.

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*