Poginuli Kovačević i teško povrijeđeni Jogunčić rukometaši su ORK Tuzla

Još jedan mladi život ugašen je u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak jedan sat poslije ponoći dogodila u tuzlanskom naselju Miladije. Za život drugog mladića bore se ljekari sa UKC Tuzla.

U ponedjeljak uvečer Selmir Kovačević (21) uzeo je od brata automobil Mazda i otišao po druga Seada Jogunčića (17) sa kojim je krenuo do jednog ugostiteljskog objekta.

Povratak je bio koban. Zbog neprilagođene brzine, Kovačević je izgubio kontrolu nad automobilom i najprije udario u nekoliko betonskih stubova dvorišne ograde pored puta, a potom se silovitom brzinom zabio u pekaru. Sat vremena su tuzlanski vatrogasci velikim naporima pokušavali doći do Kovačevića i Jogunčića.

Nažalost, Kovačević je preminuo na mjestu nesreće, dok je Jogunčić sa teškim povredama glave i grudnog koša prevezen na jedinicu intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

Obojica su bili članovi ORK Tuzla, a njihovi saigrači danas su se samoinicijativno okupili na Slanoj Banji kako bi prikupili novčana sredstva za porodicu Jogunčić koja je teškog materijalnog statusa.

Otac Seada Jogunčića je ratni vojni invalid, a sam Sead je od malih nogu bio vezan za Mejdan i stadion Tušanj. Počeo je trenirati rukomet, baš kao i Kovačević, ali ih je trenutak mladalačke nepažnje koštao gubitka jednog života, dok drugi visi o koncu.

/klix/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*