Još se ne zna uzrok nuspojava kod učenika koji su primili antitetanus, analiza se vrši u Hrvatskoj!

Problemi koji su nastali nakon što su učenici iz Sarajeva dobili nuspojave nakon vakcinisanja antitetanusom otkrili su niz šokantnih činjenica, ali do danas još uvijek nije utvrđeno šta se zapravo desilo, piše novinska agencija Patria.

Vakcinacija ovom vakcinom i dalje je obustavljena, a iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva danas su za agenciju Patria kazali da su uzorci vakcine poslani u Hrvatsku. Podsjećamo djeca su vakcinisana u Domu zdravlja Vrzaovo i to još prvom polovinom decembra prošle godine.

– Po pitanju antitetanusne vakcine, obavještavamo vas da je uzorak trenutno na kontroli u Agenciji za lijekove i medicinske proizvode Hrvatske, a nakon dobijanja rezultata javnost će biti blagovremeno obaviještena o kvalitetu iste – kažu iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Podsjećamo da je ranije inspektorat Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH otkrio šokantan podatak.

Naime, inspekcijom kojom je rukovodila Indira Šarkić, glavni inspektor pri Agenciji otkriveno je da Zavod za javno zdravstvo FBiH, Zavod za javno zdravstvo KS i Higijensko-epidemiološka služba JU Dom zdravlja KS potpuno nezakonito obavljaju proces nabavke i distribucije lijeka!

Njima su izdata rješenja o zabranama vršenja ovih aktivnosti, ali i o ovome se u posljednje vrijeme šuti. Žalbe su upućene, a da li će biti uvažene ostaje da se vidi.

(NAP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*