Dom naroda Parlamenta FBiH nastavlja sjednicu prekinutu 11. januara

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH danas će u Sarajevu nastaviti sjednicu na kojoj bi se trebali izjasniti o Prijedlogu zakona o računovodstvu i reviziji.

Tokom sjednice, koja je započeta 30. decembra prošle godine i nastavljena 11. januara, usvojen je Zakon o registru finansijskih izvještaja u Federaciji BiH i odobren federalni budžet za ovu godinu u iznosu 5,4 milijarde KM.

Delegati bi se danas, osim Prijedloga zakona o računovodstvu i reviziji, trebali izjasniti o Prijedlogu zakona o zaštiti životne sredine, Nacrtu zakona o gasovodu “Južna interkonekcija BiH i Hrvatska”, te Nacrtu zakona o posredovanju u prometu nekretnina.

Zakonom o posredovanju u prometu nekretnina uređuju se uslovi za obavljanje djelatnosti posredovanja u prometu nekretnina, prava i obaveze posrednika, agenata posredovanja i nalogodavaca u prometu nekretnina, opšti uslovi poslovanja, sklapanje ugovora o posredovanju u prometu nekretnina, posrednička naknada, stručni ispit za obavljanje poslova agenta posredovanja u prometu nekretnina te nadzor nad primjenom ovog zakonskog akta.

Nastavak osme sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH zakazan je za 13.00 časova.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*