Nastavak realizacije projekta „Obrazovanje po mjeri djeteta – BiH na putu ka EU“

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između Save the Children-a, Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona i resornog ministarstva Tuzlanskog kantona, o nastavku realizacije projekta „Obrazovanje po mjeri djeteta – BiH na putu ka EU“.

Memorandum su potpisali ministar  Mirsad Kunić, direktorica Save the Children-a Andrea Žeravčić, i direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona Nikola Čiča.

Na sastanku su sumirani rezultati koji su ostvareni realizacijom projekta u 2014. godini. Potpisivanje današnjeg memoranduma formalizuje se sporazum o nastavku provođenja projekta u 2015. godini, na principu uzajamnog dogovaranja, razumijevanja i potrebe zajedničkog rada na unapređenju jednakog pristupa kvalitetnom obrazovanju djece.

Ministar Mirsad Kunić se zahvalio organizaciji Save the Children i Pedagoškom zavodu na saradnji, te je istakao važnost realizacije projekta i kazao: „Projekat predstavlja dobro iskustvo. Prezadovoljni smo dosadašnjom saradnjom, tako da će se realizacija projekta nastaviti i u ovoj godini.“

„Projekat je važan ne samo radi jačanja kapaciteta savjetnika i velikog broja nastavnog kadra koji će dalje implementirati obuku, već i što smo projektom uspjeli obuhvatiti sve osnovne škole Tuzlanskog kantona, te će ovaj projekat dati dugoročnije smjernice i rezultate,“ kazao je Nikola Čiča, direktor Pedagoškog zavoda TK.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*