(Video) U Kojšinu pronađeno beživotno tijelo muškarca

Dana 04.02.2021.godine oko 21,35 sati Policijskoj stanici Centar prijavljeno je da u naselju Kojšino, u Tuzli, leži NN lice bez znakova života. Izlaskom patrole na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave. Identitet preminule osobe se i dalje utvrđuje.   Izlaskom dežurnog ljekara SHMP DZ Tuzla na licu mjesta je konstatovana smrt navedenog  i ubodna rana u predjelu grudnog koša, a tačan uzrok smrti će biti poznat nakon što se poduzmu sve potrebne službene mjere i radnje. Na lice mjesta je izašao dežurni kantonalni tužilac koji rukovodi uviđajem i službenici Sektora kriminalističke policije. Jedno lice je lišeno slobode u toku je kriminalistička obrada, saopćeno je iz MUP-a TK.

Kako su saopštili iz Kantonalnog Tužilaštva, beživotno tijelo je pronađeno u dvorištu ispred kuće u naselju Kojšino. Nad osobom koja je lišena slobode se obavlja kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat u nadležnost tužilastva i biti ispitan.

Uviđaj,  koji obavlja dežurni tužilac i SKP MUP- a TK je počeo sinoć i nastavio se jutros.

Izdata je naredba za tjelesni pregled i vađenje krvi i urina od osobe koja je lišena slobode. Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbe za druga potrebna vjestačenja. U toku su istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ubistvo.

Po okončanju uviđaja i drugih istražnih radnji bit će poznato više informacija o ubistvu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*