Vijeće ministara BiH: Sa UNICEF-om potpisan Memorandum o uslugama nabavke

Ankica Gudeljević, ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Rownak Khan, šefica predstavništva UNICEF-a u BiH, potpisale su jučer u Sarajevu Memorandum o razumijevanju za usluge nabavke između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i UNICEF-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

Temeljem odluke Predsjedništva BiH od 5. februara 2021. godine, kojom je odobreno potpisivanje Memoranduma o uslugama nabavke između UNICEF-a i BiH za potpisnika je imenovana ministrica Gudeljević.

Potpisivanjem ovog memoranduma stiču se potrebni uslovi za saradnju BiH i UNICEF-a u vezi sa logističkom podrškom nabavki i transportu vakcina za COVID-19 do ulaza u BiH. UNICEF je ujedno ovlašteni logistički koordinator za sve zemlje učesnice u COVAX mehanizmu.

Kroz memorandum se, također, stvara potrebni međunarodni okvir za nabavku i ostalih lijekova, medicinske opreme i medicinskih sredstava kako za COVID-19, tako i za ostala virusna oboljenja.

Kroz posredničku ulogu UNICEF-a sa dobavljačima i proizvođačima Bosni i Hercegovini se garantuje da će sve što nabavlja putem UNICEF-a dobiti uz poštivanje potrebnih standarda kvalitete i uz prilagođenu cijenu BiH, zaključili su iz Ministarstva civilnih poslova.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*