Foča: Deklaracijom o zaštiti rijeka zaustaviti gradnju male hidroelektrane

Udruženje građana “Bjelava” iz Foče očekuje da će na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske biti izglasan Prijedlog deklaracije o zaštiti rijeka u RS, čime će, kako smatraju, poslanici zaštititi interese građana, a ne pojedinaca.

Na sjednici NSRS, zakazanoj za danas, druga tačka dnevnog reda je Prijedlog deklaracije o zaštiti rijeka u RS, a u Udruženju “Bjelava” očekuju da će biti riječi i o izgradnji male hidroelektrane na rijeci Bjelavi u opštini Foča.

“Građani Foče očekuju da će narodni poslanici, koji su i ranije pisanim putem obaviještavani o neregularnostima i proceduralnim propustima učinjenim u ovom slučaju, zaštititi interese građana, te da će donijeti odluku u skladu sa zahtjevima građana čiji glas predstavljaju u najvišem zakonodavnom tijelu Republike Srpske”, saopšteno je iz Udruženja.

Članovi Udruženja “Bjelava” poručuju da neće odustati od borbe i svog cilja da se zaustavi izgradnja MHE “Bjelava”, te da očekuju da će poslanici, a onda i novoizabrana lokalna vlast, kako navode, djelovati u ime građana koji su ih izabrali.

Iz Udruženja podsjećaju da je investitor izašao na teren u martu prošle godine, za vrijeme trajanja vanredne situacije uzrokovane virusom korona, i započeo radove na izgradnji malih hidrocentrala bez dozvole na lokalitetima Bjelava, Velika i Mala Bjelava, kada su građani bili onemogućeni da iskažu protest.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*