Koncerti violinistkinje Arine Behlilović u Tuzli i Sarajevu

U Sarajevu će se 23. februara, a u Tuzli 25. februara, publici predstaviti mlada violinistica Arina Behlilović.

Ovaj događaj u Tuzli je planiran u sali Bosanskog kulturnog centra sa početkom u 19,00 sati u organizaciji Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek”Tuzla, a u Sarajevu u sali Bošnjačkog instituta “Adil Zulfikarpašić” u 19.30 sati u organizaciji Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca.  

Arina Behlilović je u budućnost bosanskog violinizma i trenutno studira na Univerzitetu Mozarteum u Salzburgu gdje se nalazi na predstudijskom programu Pre College u klasi profesorice Michaele Girardi. Svoje koncerte u Bosni i Hercegovini pripremila je pod mentorstvom profesora Kamhi Davida, redovnog profesora violine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u penziji. 

Arina Behlilović će izvoditi djela koja su obilježila violinsku literaturu od doba baroka pa sve do XX stoljeća. Riječ je o djelima Georga Friedricha Handela, Johanna Sebastiana Bacha, Ludvig van Beethovena, Henryka Wieniawskog, Ernesta Blocha i Roberta Schummana.  Umjetnička saradnica na koncertu je MA Dženana Hadžić iz Sarajeva, korepetitor Muzičke akademije Sarajevo. 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*