Dom penzionera Tuzla: Ponovo dozvoljene posjete korisnicima

Odlukom Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva, nakon poboljšanja epidemioloških uslova, ponovo su dozvoljene posjete korisnicima u domovima za starija lica, koje će se u JU „Dom penzionera“ Tuzla održavati po jasno propisanom protokolu.


– Posjete ćemo za naše korisnike organizovati četiri puta sedmično, ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom i to u dva termina: od 10 do 12 i 14 do 15 sati. Posjete će se obavljati u Banket Sali Doma penzionera.

Posjete se prema protokolu moraju najaviti socijalnoj radnici Mireli Muminović, na viber broj 062/932 – 785.

Uz poštivanje svih higijensko epidemioloških mjera, posjete će trajati najduže do pola sata po jednom korisniku, bez fizičkog kontakta. Prilikom ulaska u Dom, na poseban ulaz, svim srodnicima će se mjeriti tjelesna temperatura i izvršiti dezinfekcija.

Posjete srodnika nepokretnih ili slabije pokretnih korisnika će biti organizovane u sobama, u maksimalnom trajanju 10 do 15 minuta.

Ovim putem Dom penzionera obavještava sve srodnike koji žele doći u posjetu svojim najmilijima, da to blagovremeno najave na broj telefona – navodi se saopštenju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*