(VIDEO) “Valter Tuzlanski”: Čovjek koji kroz zanimljiv hobi priča priče o Tuzli/Za rođendan stranice i Valentinovo veliki broj nagrada

Da osobe treće životne dobi mogu pronaći zanimaciju i umnogome promijeniti život pokazuje i hobi Tuzlaka Izudina Jahića koji je 2015. godine dobio ideju da kreira svoju facebook stranicu na kojoj će objavljivati fotografije i različite priče građanki i građana Tuzle. 

Dugo su se svi pitali ko stoji iza profila pod nazivom “Valter Tuzlanski” a danas ga mnogi znaju, rado prate njegove sadržaje, a na njegovom profilu mogu pogledati više od 35 hiljada fotografija koje pričaju različite priče o Tuzli. 

Za rođendan svoje stranice i ujedno za Dan zaljubljenih, obezbijedio je brojne nagrade za sve koji prate njegov rad. Tako su se brojni obrtnici javili sa željom da preko njegovog profila nekoga obraduju. Kroz saradnju Valtera Tuzlanskog i različitih poduzetnika proizašlo je više od 150 nagrada za osobe koje su komentarisale nagradne objave Izudina Jahića, među kojima su neke podijeljene, a većina se dijeli danas.

Kako je došlo do ideje za njegov hobi, koliko je upoznao prijatelja i kakve su reakcije građanki i građana na njegovu zanimaciju, saznajte u video prilogu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*