Zbog bolesti Durmiševića odgođen glavni pretres u predmetu „Diploma“

Glavni pretres u predmetu “Diploma”, u kojem su zbog zloupotrebe položaja optuženi profesori Pravnog fakulteta u Sarajevu Zdravko Lučić i Enes Durmišević, rješenjem Općinskog suda je odgođen zbog bolesti optuženog Durmiševića.

– Kako nisu ispunjene zakonske pretpostavke za održavanje glavnog pretresa, Sud donosi rješenje da se glavni pretres odgađa za 13. februar o čemu se Sud putem telefona dogovorio s braniocem optuženog Zdravka Lučića – kazao je Huso Karić, sudija tuzlanskog Općinskog suda.

Po njegovim riječima, Ragib Hodžić, branilac Zdravka Lučića, koji je 15. januara ove godine, u spisak predmeta uložio punomoć za zastupanje Durmiševića, jutros je obavijestio Sud da je Durmišević obolio od viroze, praćene temperaturom i općom malaksalošću, zbog čega je nesposoban da pristupi u Sud.

Dodao je da će za odgođeni glavni pretres biti pozvati optuženi i njihovi branioci kao i Ivo Antić, svjedok odbrane.

Lučić i Durmišević su, prema optužnici, počinili krivična djela dok su radili kao profesori na tuzlanskom odjeljenju Pravnog fakulteta Sarajevo.

Durmiševića optužnica tereti za krivično djelo spolni odnošaj sa zloupotrebom položaja, dok se Lučić tereti za dva krivična djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*