U toku sjednica Gradskog vijeća Tuzla, na dnevnom redu Budžet za 2021.godinu (VIDEO)

U toku je redovna sjednica Gradskog vijeća Tuzla na kojoj se razmatra prijedlog Budžeta grada Tuzla za 2021.godinu, kao i Odluka o njegovom izvršenju. Iznošenju amandmana klubova stranaka i samostalnih vijećnika koji participiraju u Gradskom vijeću Tuzla, predhodilo je obraćanje predlagača gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića i pomoćnika za Službu za budžet i finansije Suade Isaković. Kako je rečeno, nakon javne rasprave je analiziran veliki broj prijdeloga, što uključuje i one iznesene na januarskoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla. Rezultat je prijedlog Budžeta od oko 65,2 miliona KM, što je povećanje u odnosu na Nacrt od oko četiri miliona KM.

Inače osim Budžeta za 2021.godinu, između ostalog je predviđeno  razmatranje i usvajanje druge izmjene Regulacionog plana poslovno-proizvodne zone „Poljana“, te razmatranje i usvajanje Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana prostorne cjeline „putnički terminal zapad“ . Planirano je i razmatranje i usvajanje Pravilnika o kriterijima i postupku za odobravanje jednokratne pomoći pripadnicima branilačke populacije, te Odluke o raspisivanju javnog poziva za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području grada Tuzle.

U odnosu na prvobitni dnevni red, uvršteno je razmatranje i usvajanje Odluke o izmjeni i dopuni poslovnika Gradskog vijeća Tuzla, te usvajanje Rezolucije o sprečavanju uznemiravanja i seksualnog nasilja nad ženama.

Takođe je na početku sjednice predsjadavajuća Nataša Perić obavijestila vijećnike, da će od danas Zlatan Fatušić i Emir Čehajić djelovati samostalno.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*