Musemić debitovao na klupi Tuzla Cityja pobjedom u derbiju sa Slobodom

Nogometaši Tuzla Cityja savladali su kao gosti Slobodu na Tušnju rezultatom 2:0 u 20. kolu Premijer lige.

Samo otvaranje meča dalo je naslutiti da će će izabranici Husrefa Musemića kontrolisati zbivanja na terenu, a do vodstva su mogli već u 5. minuti kada je dosuđen jedanaesterac.

Kurtalić je neoprezno srušio Brkića u svom kaznenom prostoru, a arbitar Musić je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Brkić, ali njegovu namjeru pročitao je Golubović i sjajno je odbranio penal.

Do kraja prvog dijela gledali smo uglavnom igru između dva šesnaesterca, a najbolju šansu za Slobodu imao je Dženis Beganović čiji udarac iz blizine je odbranio Muminović i na odmor se otišlo bez golova.

Ipak, već na otvaranju drugpg dijela u 48. minuti formalni gosti su poveli. Crnkić je ubacio s lijeve strane, a Brkić je u padu glavom sjajno reagovao i pogodio za 1:0.

Već u 58. minuti Crnkić je propustio kolosalnu šansu kada je glavom sa pet metara promašio prazan gol, ali tri minute poslije ipak je bilo 2:0. Korner je izveo Brkić, a efektan gol glavom postigao je Rustemović.

Do kraja su izabranici Husrefa Musemića, koji je debitovao na klupi Tuzla Cityja, bez problema sačuvali sigurnu prednost i ovim trijumfom najavili su uspješan drugi dio sezone.

Sloboda – Tuzla City 0:2 (Brkić 48’, Rustemović 61’)

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*