(VIDEO) Tuzlanski otvoreni program: Uspješna saradnja TOC-a sa nekoliko ustanova, institucija i organizacija

U pet godina postojanja Tuzlanskog otvorenog centra i njihovog uspješnog rada u zagovaranju prava LGBTI osoba mnogi projekti i aktivnosti uspješno su realizovani upravo zbog lokalnih donatora i saradnje u lokalnoj zajednici. Jedan od donatora i dugogodišnjih partnera u borbi za slobodu i jednakost prava jeste i Fondacija tuzlanske zajednice koja je od samog početka veliki prijatelj Tuzlanskog otvorenog centra. S tim u vezi, gost emisije bio je Mirza Mujezinović, koordinator projekta Omladinske banke.

Naša gošća bila je i Anamarija Divković. Naime, na osnivačkoj Skupštini Vijeća mladih grada Tuzle prisustvovao je i Tuzlanski otvoreni centar i već u prvom sazivu Upravnog odbora dobio svoju predstavnicu. Tri godine nakon osnivanja VMGT, Tuzlanski otvoreni centar još uvijek ima predstavnicu u Upravom odboru ove organizacije. O saradnji smo razgovarali sa Divković.

Razgovarali smo i sa Majom Hodžić. Naime, nedavno je Tuzlanski otvoreni centar održao i  sastanak sa Centrom za kulturu Tuzla, čija je tema bila međusobna saradnja i organizacija zajedničkih aktivnosti u okviru LGBTI programa TOC-a. Ovo je samo jedna od tema o kojoj smo razgovarali tokom emisije Tuzlanski otvoreni program.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*