Predsjednik Caritasa Europa posjetit će BiH povodom migrantske krize

Visoko izaslanstvo Caritasa Europa i Caritasa Austrije, koju predvodi mons. Michael Landau, boravit će od 4. do 7. marta u Bosni i Hercegovini kako bi se upoznali s aktualnom situacijom po pitanju migrantske krize u našoj zemlji te djelatnošću mreže Caritasa.

Izaslanstvo će posjetiti migrantske centre u Bihaću (Lipa, Sedra) i Ušivak kod Sarajeva, obaviti razgovore s veleposlanicima u BiH, nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim, kardinalom Vinkom Puljićem i mrežom Caritasa u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Katoličke tiskovne agencije BK BiH.

Ovim povodom bit će organizirana i konferencija za medije koja će se održati u petak, 5. ožujka, s početkom u 10 sati, u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, a na konferenciji će govoriti kardinal Puljić, potom ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević, predsjednik Caritasa Europa i Caritasa Austrije mons. Michael Landau te direktorica za humanitarne poslove Caritasa Europa Silvia Sinibaldi.

Caritas u BiH aktivan je na svim razinama od svibnja 2018. godine u pružanju karitativne pomoći tijekom migrantske krize u Bosni i Hercegovini. U posljednje vrijeme zbog pogoršane situacije, osobito u kampu Lipa kod Bihaća, od kraja prošle godine došlo je do velikog zanimanja cijele Europe o situaciji s migrantima u Bosni i Hercegovini.

Brojne organizacije Caritasa širom svijeta (Italija, Austrija, Švicarska, Sjedinjene Američke Države, Slovenije, Španjolske, Poljske, Njemačke i drugi) aktivno rade na prikupljanju materijalne pomoći kako bi se kroz projekte Caritasa u Bosni i Hercegovini pomoglo rješavanje navedene krize.

Na ovaj način Caritas u BiH, u suradnji s drugim humanitarno-karitativnim organizacijama, domaćim i stranim, daje svoj doprinos u pomoći u migrantskoj krizi, stoji u priopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.