Servisne informacije za srijedu 10.mart: Jedna osoba smrtno stradala u požaru niskog rastinja

Starija ženska osoba Ć.B. (1936.) smrtno je stradala u požaru niskog rastinja u tuzlanskom naselju Đape. Takođe, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla su intervenisali u naselju Mandići na požaru niskog rastinju, gdje je lakše povrijeđen statiji muškarac. Iz PVJ apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom, jer na taj način ugrožavaju vlastiti i život drugih, kao i imovinu. Osim ovoga, tuzlanski varogasci su gasili dva kontejnera, jedan dimnjak, te obavili jednu tehničku intervenciju.

Iz MUP-a TK nam je saopćeno da je u protekla 24 sata javni red i mir narušen sedam puta. Evidentirano je izvršenje tri krivična djela. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe povrijeđene.

Iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, saopćeno je da su u protekla 24 sata građanima pružili 167 zdravstvenih usluga.

Iz JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla saopćeno je da je naselje Sepetari bez vode zbog planiranih radova. Uredno je vodonabdijavenje svih ostalih gradskih i prigradskih naselja u Tuzli.

Iz Centralnog grijanja Tuzla nam je saopćeno da je uredna isporuka toplotne energije.

Iz JP Komunalac Tuzla saopćeno je da se odvoz smeća i održavanje higijene grada odvija po planu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*