Određen jednomjesečni pritvor trojici rukovodilaca tešanjske firme “Famus gradnja 3”

Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Kemalu Karahmetu, direktoru tešanjske firme “Famus gradnja 3”, tehničkom direktoru Miralemu Jahiću, te rukovodiocu gradilišta Dženanu Hadžemu, osumnjičenima za teško krivično djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine u vezi s nepravilnim i nepropisnim izvođenjem građevinskih radova, saznaje Fena u Sudu.

“Famus gradnja 3” je firma koja gradi objekt u ulici Hiseta na Marijin-dvoru u Sarajevu, na kojem je u srijedu došlo do teške nesreća od čijih su posljedica preminula dva radnika, a treći je u bolnici.

Nesreća se dogodila kada se s objekta obrušila oplata i u padu povukla skelu. Obrušeni materijal teško je povrijedio radnike iz Tešnja Razima Halilovića i Enesa Halilovića, koji su preminuli, dok je treći povrijeđeni Nevzet Halilović preživio i nalazi se na liječenju.

Pritvor Karahmetu, Jahiću i Hadžemu određen je zbog težine krivičnog djela za što se sumnjiče (zaprijećena kazna do pet godina zatvora), te zbog bojazni da bi njihov boravak na slobodi mogao da izazove uznemirenje javnosti.

Prijedlog Sudu za određivanje pritvora trojici osumnjičenih upućen je iz Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo u subotu, a nakon njihovog ispitivanja u vezi s okolnostima spomenute nesreće.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*