Argentinac u dresu Tuzla Cityja pokazao da će biti veliko pojačanje u Premijer ligi

Argentinski nogometaš Agustín Doffo koji nastupa za bh. premijerligaša Tuzla City u pobjedi svog tima protiv Zrinjskog u okviru 22. kola pretrčao je gotovo 13 kilometara za 90 minuta.

Ovu informaciju objavio je tuzlanski tim na svojoj zvaničnoj stranici, a oni su poručili da je Doffo za 90 minuta utakmice protiv Zrinjskog pretrčao 12.699 metara, odnosno gotovo 13 kilometara.

Igrači u našoj ligi u prosjeku najviše pretrče blizu 11 kilometara za 90 minuta, a ovaj Argentinac koji je u drugoj polusezoni veliko pojačanje za tim Husrefa Musemića uspio je nadmašiti sve i pokazati zavidnu fizičku spremu.

Navodi se još da je Rustemović za 90 minuta pretrčao 11.815 metara, a da je Crnkić za 90 minuta uspio pretrčati 11.597 metara, što je vjerovatno i glavni razlog zbog kojeg je ovaj tim upisao veliku i veoma važnu pobjedu u Mostaru.

Za Tuzla City je ovo bila treća pobjeda u drugoj polusezoni nakon što su ranije slavili protiv Slobode i Željezničara, a u međuvremenu izbacili su i Plave iz Kupa BiH boljim izvođenjem penala.

Agustín Doffo je ranije bio član argentinskih klubova Velez Sarsfield i Ca Colon, brazilskog Chapecoense te čileanskog O'Higginsa, a ugovor s Tuzla Cityjem potpisao je krajem oktobra prošle godine na godinu dana uz mogućnost produženja na još jednu.

Bh. javnost je ovog igrača upoznala u meču protiv Željezničara kada je u finišu susreta upisao asistenciju.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*