Danas je Međunarodni dan socijalnog rada

U skladu sa odlukom Međunarodne federacije socijalnog rada (IFSW), Međunarodni dan socijalnog rada obilježava se svake godine trećeg utorka u martu. Ove godine se obilježava u utorak 16. marta i usmjeren je na doprinos socijalnog rada, socijalnih radnika i socijalnih radnica u društvu, saopćavaju iz Društva socijalnih radnika TK.

Podsjećaju da je cilj obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada podizanje svijesti o profesiji socijalnog rada,  društvenom statusu i položaju socijalnih radnika /radnica i njihovom značaju kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom svijeta.

U čestitki upućenoj iz Društva ističu da su ponosni na činjenicu da socijalni radnici i u ovim vanrednim okolnostima uzrokovanim širenjem virusa Covid 19 časno i profesionalno obavljaju svoju djelatnost. “Raditi izuzetno složen posao sa sve težim problemima građana naše zemlje je vrlo zahtjevno i značajno, te kao takvo bi trebalo biti i vrednovano i tretirano. Naglašavamo da bi profesija socijalnog rada trebala biti u znatno boljem položaju nego što danas jeste u Bosni i Hercegovini. Društvo socijalnih radnika TK povodom Međunarodnog dana socijalnog rada upućuje iskrene čestitke svim članovima Udruženja, kao i svim socijalnim radnicima/radnicama u Bosni i Hercegovini i širom svijeta”.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*