Edina Isaković: U Tuzli nešto više od 17.000 nezaposlenih (VIDEO)

U toku je Javni poziv za sufinansiranje zapošljavanja koji je objavio Zavod za zapošljavanje FBiH. Ovaj poziv, namijenjen poslodavcima, ostaje otvoren još danas i sutra do 16 sati. Onima koji budu ispunjavali uslove Zavod će sufinansirati doprinose za zaposlene radnike. Poziv za sufinansiranje samozapošljavanja bit će objavljen sutra, a bit će realizovan u saradnji s kantonalnim službama za zapošljavanje. Nezaposlene osobe s evidencije nezaposlenih koje žele pokrenuti samostalnu djelatnost moći će da se prijave 17. 18. i 19. marta. Ove godine TK će dobiti duplo manje novca za zapošljavanje nego ranije. Za 2021. za TK namijenjeno sedam miliona KM, od čega za sufinansiranje zapošljavanja 4,5 miliona i oko 2,35 miliona za samozapošljavanje.

O programima zapošljavanja kao i o stanju na evidenciji JU Služba za zapošljavanje TK, razgovarali smo Edinom Isaković, direktoricom Službe.

Prema njenim riječima, prema podacima od 28.02.2021. godine, na evidenciji Službe za zapošljavanje TK nalazi se nešto više od 76100 registrovanih nezaposlenih osoba. Kada je upitanju Grad Tuzla, na evidenciji je nešto više od 17000 osoba. Podaci iz februara pokazuju da postepeno dolazi do smanjenja broja nezaposlenih na evidenciji Službe.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*