Predstavnici tuzlanskog “Eko života” u posjeti Grudama i Posušju

Nedavno su predstavnici “Eko-života” d.o.o. Tuzla boravili u Posušju i Grudama.

Predstavnici Općine Grude Mile Pejić i Ante Galić i predstavnici kompanije “Eko život” d.o.o. Tuzla   Edisa Bajramović i Jasmin Osmanović razgovarali su o projektu uključenja Općine Grude u sistem upravljanja ambalažnim otpadom. Na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor JP “Komunalno” Vjekoslav Filipović izrazili su zahvalnost i želju da sve projekte i ideje sprovedu zajedno u djelo.

JP “Komunalno” Grude i Općina Grude prihvatile su prijedlog o postavljanju zelenih otoka i selektivnom odvajanju otpada u osnovnoj i srednjoj školi.

Prije početka projekta “Eko život” će napraviti kampanju sa edukacijama u školama i edukacijom građanstva gdje će u Grudama postaviti info pult i lecima edukovati građanstvo o selektivnom odvajanju otpada i njegovom značaju.

Operateri za ambalažni otpad “Eko život” Tuzla T su posjetili i Posušje gdje je održan sastanak takođe sa predstavnicima Općine i Udruge “Apollo”.

Tom prilikom je Ivanka Arapović Galić, pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti razgovarala s Jasminom Osmanovićem i Jozom Kolobarićem o aktivnostima koje ova firma zajedno s Apollom provodi na području Posušja.Sastanku su prisustvovale i Edisa Bajramović u ime firme “Eko život”, te Dragica Lebo i Lucija Pekas u ime Općine Posušje.

Od aktuelnih zajedničkih aktivnosti istaknute su edukacije po osnovnim školama o temi ekologije, kao i razdvajanje otpada -stakla i plastike za što su postavljeni adekvatni kontejneri na više lokacija u Posušju, u ssradnji s JP “Vodovod”.

Uz iskazano obostrano zadovoljstvo dosadašnjim radom, najavljena je i sljedeća akcija – organiziranje Family Day-a s učenicima. Kroz igru sa najmlađima i doniranjem sadnica Općina Posušje će se priključiti jednom od svjetskih obilježavanja “Milion sadnica za jedan dan!”

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*