Sarajevo uskoro dobiva Hotel Westin

Sarajevo City Centar uskoro će dobiti dugo najavljivani hotel u svom glavnom tornju, a riječ je luksuznom hotelu Westin.
Hotel će imati pet zvjezdica, sadržavat će 227 soba, a okupirat će prostor od ukupno 20.000 kvadratnih metara.”Ovo je jedinstven projekat u Bosni i Hercegovini, a dodavanje SCC-a u porodicu Starwooda cementira njegov visok status u cjelokupnom razvoju regiona. Hotel će igrati veliku ulogu u turističkoj industriji koja cvjeta kroz cijelu godinu”, rekao je Saeed Abdul Jalil Al Fahim, direktor International Investment Banke.

Nad tornjem u kojem će hotel biti smješten još uvijek se izvode radovi, a pored njega nalazi se i poslovni toranj sa 17 spratova koji će biti dovršen sredinom 2015. godine.

Westin je dio kompanije Starwood Hotels & Resorts koja ima preko 1.000 ugostiteljskih i hotelijerskih objekata širom svijeta uključujući i hotele Sheraton.

“Ovaj projekt je jedan od najvećih na Balkanu i njegov futuristički dizajn savršen je za hotel Westin sa pet zvjezdica” dodao je Al Fahim, piše ConstructionWeekOnline.

Otvaranje je zakazano za prvi dio 2016. godine.

(klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*