Premijera predstave “Život u magli”

Za četvrtak, 25. marta i petak, 26. marta u okviru 17. Dana mladih Tuzle najavljena je premijera predstave “Život u magli” na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop).

Predstava „Život u magli“ nastala je u okviru projekta „Parlamentarna debata – rješavanje problema aerozagađenja u gradu Tuzla“ čiji je nosilac Udruženje građana „Ekosol“ u partnerstvu s Pozorištem mladih Tuzle i Biciklističkim klubom Tuzla.

Predstava, u okviru 17. Dana mladih Tuzle, će se oba dana izvesti u dva termina sa početkom u 16,30 sati i 18,30 sati u skladu s COVID 19 mjerama.

Scenarij za predstavu nastao je kao autorsko djelo tima lidera i saradnika Pozorišta mladih Tuzle pod rukovodstvom Amile Beširović i Mirze Pinjića, a rediteljski koncept predstave čini i 5 kratkih igranih filmova na temu aerozagađenja.

U predstavi učestvuje 20 polaznika Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle, pedagoški rad sa grupom i režiju predstave potpisuju Maida Hamzić i Adnan Mujkić, a saradnice u radu su Belma Huseinefendić i Aida Dedić.

Projekat se provodi u okviru šireg projekta „Misli o prirodi“ koji implementira Centar za promociju civilnog društva – CPCD, a finansijski podržava Švedska.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*