Potvrđena optužnica protiv Siniše Šakića za ubistvo Ćuluma

Potvrđena je optužnica protiv Siniše Šakića, zvanog Kinez iz Banjaluke, kojeg terete za ubistvo sugrađanina Slaviše Ćuluma, u čije su vozilo, kako se navodi, ispaljena najmanje 22 metka.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci, a podiglo Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Podsjetimo, Ćulum je ubijen 15. maja u zasjedi u blizini njegove kuće u Dragočaju kod Banjaluke, a ubice su nakon ubistva pobjegle na motociklu.

Šakić i ubijeni Ćulum su godinama ranije bili u sukobu, a bili su terećeni za više krivičnih djela. Za Šakićem je raspisana potraga 16. maja, dan nakon ubistva Slaviše Ćuluma. Zbog tog zločina Šakić je hapšen dva puta.

Prvi put je uhapšen 25. maja prošle godine, po povratku iz Hrvatske. Izvori bliski istrazi pojašnjavaju da je on tada negirao bilo kakvu povezanost sa ubistvom Ćuluma i tvrdio je da je bio u Hrvatskoj.

Sutradan, 26. maja, on je pušten na slobodu, ali je policija nastavila sa istragom te su, kako su kazali iz MUP-a, prikupili neoborive materijalne dokaze protiv njega i u potpunosti razbili njegov lažni alibi da je u vrijeme zločina boravio u Hrvatskoj. Stoga je Šakić ponovo uhapšen 28. jula 2020. godine, a dva dana kasnije mu je određen pritvor.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*