U četvrtak Izbor sportiste TK 2014.

U četvrtak, 5. februara će u organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, biti održan 21. Izbor sportiste Tuzlanskog kantona.
Organizatori su na današnjoj press konferenciji istaknuli da će u okviru manifestacije u 11 kategorija biti proglašeni najbolji sportisti, treneri i ekipe u Tuzlanskom kantonu.

Kako su konstatovali u Sportskom savezu TK-a postignuti rezultati nisu na očekivanom nivou, iako su sportisti iz Tuzlanskog kantona u 2014. godini osvajali medalje i na evropskim i balkanskim prvenstvima.

Ocjenjivački žiri kojeg su činili Muhamed Avdić, Jasenko Elezović, Alija Hasić, Merima Softić, Mirsad Halilagić, Una Selman i Almir Atiković birao je najbolje u konkurenciji više od 150 pristiglih prijava.

Tehničke pripreme za manifestaciju su privedene kraju. Iako se ove godine rasplagalo sa dosta skromnim budžetom, organizator obećava manifestaciju koja će dostojno prezentovati sport u Tuzlanskom kantonu.

Izbor sportiste godine održat će se u četvrtak 5. februara 2015. u Velikoj Sali BKC Tuzla, sa početkom u 19.30 sati.

 Ulaz je slobodan.
U sklopu manifestacije iz štampe će izaći i sedmi broj sportskog magazina “Trijumf”, koji će besplatno biti distribuiran posjetiteljima “Izbora sportiste Tuzlanskog kantona 2014.
(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*