Zmajevi napredovali na novoj FIFA rang listi, značajan napredak Srbije i pad Hrvatske

Nogometna reprezentacija BiH napredovala je za jednu poziciju na najnovijoj FIFA-inoj rang listi i trenutno su Zmajevi na 55. mjestu najboljih svjetskih selekcija.

Naša selekcija je nedavno odigrala tri meča na prvom okupljanju s novim selektorom Ivaylom Petevom, a podsjećamo, remizirali smo protiv Finske u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, zatim smo remizirali protiv Kostarike u prijateljskom meču i na kraju doživjeli poraz od Francuske u drugom meču kvalifikacija.

Ipak, bez obzira na to naša selekcija je napredovala za jednu poziciju na FIFA-inoj rang listi i trenutno je Bosna i Hercegovina 55. nogometna selekcija svijeta.

Na prvom mjestu je ostala selekcija Belgije, a do desetog mjesta redom su plasirani: Francuska, Brazil, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Argentina, Urugvaj i Danska. U prvoh deset Italija je napredovala tri pozicije, kao i Danska dvije, dok su Argentina i Urugvaj nazadovali za jednu poziciju.

Tri pozicije nazadovala je i Hrvatska koja je trenutno na 14. mjestu FIFA-ine rang liste, dok je Srbija napredovala za pet pozicija i trenutno je na 25. mjestu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*