Salihović i Ivanić razgovarali o saradnji na uspostavi vladavine prava u BiH

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović razgovarao je u Banjoj Luci s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem o saradnji dviju institucija u uspostavi vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Sudionici sastanka su se suglasili da je potrebno jačanje saradnje između svih institucija u BiH, kako bi bila ubrzana uspostava vladavine prava i procesuiranje predmeta terorizma, ratnih zločina, organiziranog kriminala i korupcije.

Te aktivnosti su označene kao ključne za proces uspostave vladavine prava i stvaranja mirnog i sigurnog okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine, a u predstojećem procesu evropskih integracija zemlje.

Predsjedavajući Ivanić iskazao je podršku Tužiteljstvu BiH u procesu uspostave vladavine prava, te istakao da ta institucija ima podršku Predsjedništva BiH u aktivnostima koje provodi, što se i pokazalo prilikom nedavnog efikasnog riješavanja zahtjeva za angažman kapaciteta i mehanizacije Oružanih snaga BiH u procesu ekshumacija i traženja nestalih osoba.

Zaključeno je da sve poteškoće i probleme treba riješavati zajedničkim radom i saradnjom institucija izvršne, zakonodavne i pravosudne vlasti, radi napretka Bosne i Hercegovine i stvaranja pozitivnog ozračja za život svih njenih građana, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*