(Video) Obilaznica oko Živinica: Stvoreni preduslovi da se krene sa realizacijom veoma značajnog saobraćajnog projekta

Premijer TK Kadrija Hodžić sastao se danas sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i sekretarom Grada Živinica  Suvadom Butkovićem.

Naime, davanjem saglasnosti gradskih vijeća Tuzle i Živinica, a potom i aktom Kantonalne vlade kojim je utvrđeno da je izvođenje radova i izgradnja ceste Šiški Brod – Đurđevik projekat od javnog interesa, otklonjene su prepreke i stvoreni preduslovi da se aktivnije i praktično krene sa realizacijom ovog veoma značajnog saobraćajnog projekta.  Radi se o novoj dionici magistralnog puta M18, koja bi trebala biti obilaznica oko Živinica.

„U pitanju je dionica u dužini od 17,3 km i ona će povezivati Šićki Brod sa Đurđevikom. Nakon toga, bit ćemo u prilici da preuzmemo odgovornost nad čitavim projektom koji u ukupnoj saobraćajnici Tuzla – Sarajevo pripada TK a to je dionica Tuzla- Kladanj.“, istakao je Kadrija Hodžić, premijer TK.

Cesta bi obuhvatala zapadni dio Grada Živinice a sa  postojećeg puta bi se odvajala na Malinama.

Na izgradnji ceste koja bi povezivala Tuzlu i Sarajevo zajednički rade vlade Tuzlanskog i Sarajevskog kantona, a kako je istakao premije TK Kadrija Hodžić,  postoji  najava da će se u projekat uključiti i Vlada Zeničko – dobojskog kantona.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*