Jose Mourinho dobio otkaz na klupi Tottenhama

Tottenham Hotspur smijenio je Josea Mourinha na poziciji menadžera prvog tima, potvđeno je na klupskoj web stranici.

Spursi su odlučili otpustiti Mourinha nakon nešto više od sezone i po, a razlog su slabi rezultati ove sezone, zbog čega bi klub iz Londona mogao ostati bez plasmana u Ligu prvaka.

“Klub može potvrditi da su Jose Mourinho i njegovo trenersko osoblje Joao Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin i Giovanni Cerra razriješeni dužnosti”, navedeno je u saopćenju.

Predsjednik Daniel Levy zahvalio se Portuglacu na doprinosu.

“Jose i njegovo osoblje su bili uz nas u nekim od najizazovnijih vremena za klub. Jose je istinski profesionalac koji je pokazao ogromnu otpornost za vrijeme pandemije. Na ličnom nivou uživao sam radeći s njim i žalim jer se stvari nisu odvijale onako kako smo zamislili. Ovdje će uvijek biti dobrodošao i ovom prilikom njemu i osoblju zahvaljujemo na doprinosu”.

Tottenham je trenutno sedmi u Premier ligi s pet bodova manje od četvrtoplasiranog West Hama, a u posljednjem ligaškom meču remizirao je s Evertonom 2:2.

Pijetlovi naredni meč igraju u srijedu protiv Southamptona na svom terenu, a klub iz Londona tek treba potvrditi ko će preuzeti ekipu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*