Sarajevo preokretom do trijumfa nad Tuzla Cityjem i finala

Sarajevo je na stadionu Asim Ferhatović Hase danas sa 3:1 savladalo Tuzla City, pokazalo šampionski karakter i plasiralo se u finale Kupa BiH.

Sve golove smo vidjeli u drugom poluvremenu, a u jednom trenutku se činilo i da bi Tuzla City mogao dalje pošto je vodio sa 0:1 i igrao mnogo bolje. Ipak od 76. minute je Sarajevo pokazalo šampionski karakter, a bitnu ulogu je odigrao i Azir Muminović od čije greške je krenuo raspad gostiju.

Oprezno su timovi otvorili utakmicu i dugo smo čekali na prvu šansu i uzbuđenje, a ono je došlo u 28. minuti.

Tada je Jasmin Mešanović proigrao Krstu Velkoskog, Makedonac je matirao Azira Muminovića na golu Tuzla Cityja, ali signaliziran je ofsajd i gol je poništen.

Samo minut poslije velika prilika za Aleksandra Pejovića, koji nakon proigravanja Mešanovića šutira sa šest metara, ali Muminović sjajno reaguje i brani taj udarac.

Jedini šut u prvom poluvremenu od strane igrača Tuzla Cityja vidjeli smo u 44. minuti kada je Petar Mišić pogodio vanjski dio mreže. U posljednjim trenucima prvog dijela zaprijetio je i Hrvoje Miličević, koji nakon prekida glavom šutira pored gola.

Prvi pravi napad Tuzla Cityja u nastavku rezultira pogotkom. Sjajnu su akciju odigrali gosti u 55. minuti i stigli do vodstava. Doffo je prošao po strani i onda proigrao Nermina Crnkića, a ovaj odigrava povratnu loptu na 6-7 metara gdje pronalazi Gorana Brkića, koji rutinski pogađa za 0:1.

Tako je tim iz Simin Hana stigao prednost Sarajeva iz prvog meča, a i nakon toga je nastavio napadati i odlično igrati.

Prvu dobru akciju u nastavku od Sarajeva vidjeli smo tek u 66. minuti. Tada Mešanović opet proigrava Pejovića, ali njegov udarac zaustavlja Muminović.

Uspjelo je Sarajevo time da se oslobodi pritiska gostiju i vrati se u meč, ali novi opasan napad Tuzla Cityja vidjeli smo u 70. minuti. Tada je Brkić opet bio u naletu, ali je ovaj put bio sebičan, htio je sve sam završiti i promašio.

Potom kreće totalni raspad Tuzla Cityja. U 76. minuti golman gostiju Muminović pravi novu veliku grešku, kao i prethodnog vikenda u Premijer ligi. Istrčava sa gola nakon jedne dubinske lopte, do nje prije dolazi Mešanović i zaobilazi ga i matira za 1:1. Bio je to prvijenac Mešanovića u bordo dresu.

Već u 78. minuti Sarajevo stiže do potpunog preokreta. Mustedanagić proigrava Hebibovića, a ovaj lagano prebacuje loptu preko Muminovića i pogađa za 2:1.

Za konačni nokaut gostiju u 84. minuti za 3:1 pogađa Krste Velkoski i stavlja tačku na utakmicu. Tako se Sarajevo plasiralo u finale Kupa BiH, gdje ga čeka Borac.

Polufinale Kupa BiH:

Sarajevo – Tuzla City 3:1 (4:1) (Mešanović 76′, Hebibović 78′, Velkoski 84′ / Brkić 55′)

Sarajevo: Kovačević, Oremuš, Miličević, Dupovac, Hodžić (Pidro), Đokanović, Adukor, Milanović (Hebibović), Pejović (Mustedanagić), Velkoski i Mešanović.

Tuzla City: Muminović, Morris, Barišić, Nukić, Lučić, Karjašević, Brkić, Doffo, Mišić, Crnkić i Badji (Ramić).


(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*