Željezničar izgubio od Olimpika i produbio veliku krizu

Nogometaši Olimpika pobijediili su kao gosti Željezničar rezultatom 2:1 u okviru 27. kola m:tel Premijer lige, nakon čega su Plavi s Grbavice produžili niz bez pobjede u prvenstvu na čak deset utakmica.

Ipak, početak nije ukazivao na takav rasplet situacije. Željo je dobro otvorio meč i prijetio je nakon slobodnjaka Bekrića i pokušaja s distance Boje, ali golman Olimpika Hadžić bio je na visini zadatka.

Bolju igru Željezničar je krunisao u 16. minuti. Poslije kornera s lijeve strane i odbijene lopte, u gužvi se najbolje snašao Bojo koji je iz blizine pogodio za 1:0.

Od tog trenutka splasnula je incijativa domaćina, a Olimpik je zaigrao dosta otvorenije. To im se isplatilo u 32. minuti kada je nakon prekida i ubačaja s lijeve strane najviši u skoku bio Milović i udarcem glavom matirao je nesigurnog Muftića za 1:1.

Do isteka prvog dijela pokušali su Zec, odnosno Čurjurić na drugoj strani, ali bez promjene.

Prvi u nastavku je prijetio Željezničar u 51. minuti, ali dobar udarac Veselinovića iskosa s desetak metara prohujarao je preko gola.

Nakon toga, Osmanović je zamalo iskoristio veliku grešku Vrhovca, ali njegov udarac je izblokiran u posljednji čas i propala je dobra šansa za Vukove u 55. minuti.

I onda u 73. minuti novi šok za Plave. Šišić je ušao u kazneni prostor i šutirao je iskosa, a slabi Muftić još jednom je loše reagovao i lopta je završila u mreži za vodstvo Olimpika 2:1.

Trener Plavih Blaž Slišković do kraja je pokušao izmjenama spasiti barem bod, ali ostalo je 2:1. Očajni Željezničar i dalje ne zna za pobjedu u 2021. godini i nakon ovog poraza definitivno je ostao bez šansi da se plasira u Evropu.

S druge strane, Olimpik je ovim trijumfom napravio ogroman korak ka opstanku u društvu najboljih.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*