(VIDEO) U BIT Centru predstavljena Regionalna mentorska platforma

Preduzeća koja posluju u okviru BIT Centra, ali i druga kojima pomoć bude potrebna, od danas mogu koristiti mentorske usluge putem regionalne mentorske platforme. Platforma, nastala u okviru projekta „2CODE“ predstavljena je danas u BIT Centru Tuzla. Projekat „2CODE“ Bit Centar implementira posljednjih godinu dana zajedno sa partnerima iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.  

„Razvili smo jednu prekograničnu mentorsku platformu koja je prvenstveno namijenjena start upovima, razvojnim timovima ili pojedincima koji u narednom periodu planiraju razvoj svojih poslovnih ideja. Na  vrlo jednostavan način, start upovi mogu dobiti mentorsku podršku velikog broja mentora koje su partnerske organizacije već kontaktirale i njihove informacije već postavile na platformu. Svi start upovi i razvojni timovi koji imaju potrebu za ekspertizom u određenim oblastima, mogu pronaći mentore a na platformi će dobiti informacije o tome ko su potencijalni mentori koji odgovaraju njihovim potrebama, koliko su i u kom vremenskom periodu su oni dostupni“, pojasnio je Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima  i razvoj preduzetništva Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis iz Nikšića.

Bit Centar Tuzla zajedno sa partnerima iz Mostara, Nikšića i Zadra implementira projekat „2CODE“,  u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014.- 2020. Glavni cilj projekta je unaprijeđenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*