Obavještenje o osiguranoj podršci za poljoprivredu u Budžetu Grada Tuzle za 2021. godinu

Obavještavaju se građani Tuzle, te obrtničke djelatnosti i privredna društva sa sjedištem na području grada Tuzle, koji su prema pretežnoj djelatnosti razvrstani u oblasti poljoprivrede, da su i u tekućoj 2021. godini, u Budžetu Grada Tuzle osigurana sredstva za podršku primarne poljoprivredne proizvodnje.

Time je nastavljen kontinuitet u provođenju politike Grada Tuzle i mjera usmjerenih na razvoj i očuvanje dostignutog nivoa razvoja u oblasti poljoprivrede.

Ove godine je planirano da se sredstva u Budžetu Grada Tuzle predviđena za podršku razvoja primarne poljoprivredne proizvodnje, realizuju u obliku novčane podrške, koja će se odobriti korisnicima na osnovu podnesenog zahtjeva za sufinansiranje troškova nanbavljenih sredstava i neophodnog repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju, za nabavke izvršene u 2021. godini.

Ovom prilikom bitno je ukazati zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima da uredno sačuvaju finansijsku dokumentaciju za već izvršenu nabavku ili za nabavku repromaterijala ili sredstava koju će izvršiti u narednom periodu (računi, fakture, ugovori o nabavci i isporuci sredstava i sl.), jer će se na osnovu navedene dokumentacije, uz ispunjavanje ostalih uslova, moći ostvariti pravo na novčana sredstva iz Budžeta Grada Tuzle, za podršku primarne poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini,

O datumu kada će započeti prijem zahtjeva za odobravanje novčane podrške u poljoprivredi iz sredstava Budžeta Grada Tuzle u 2021. godini zainteresirani poljoprivredni proizvođači će biti blagovremeno obaviješteni.

Za neophodna pitanja i informacije u oblasti poljoprivrede možete se obratiti Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, putem telefona: 035/307-386 i 035/307-387.  

  ( Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*