(VIDEO) Kompleksni radovi u ulici Mirze Delibašića

Prije desetak dana počeli su radovi u ulici Mirze Delibašića. Radi se o sanaciji putne i komunalne infrastrukture. Radovi će biti izvođeni u fazama.

Prema riječima Nedžada  Delića, šefa Odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ Tuzla,prva faza radova se odnosi na dio ulice  Mirze Delibašića- počev od raskrsnice sa ulicom Petra Kočića do raskrsnice sa Turalibegovom ulicom.

„Trenutno se izvode radovi na zamjeni postojećeg kolektora fekalne kanalizacije. Osim sanacije putne infrastrukture, ovim je radovima predviđena zamjena, odnosno razdvajanje postojećeg sistema odvodnje otpadnih voda, koji je izveden po mješovitom sistemu prije više od pedeset godina. U planu je izgradnja dva zasebna  kolektora- za fekalnu i oborinsku odvodnju.  Predviđena je zamjena oborinskog kolektora u dužini od oko 250 metara promjera fi 500 i zamjena dijela vodovodne mreže u dužini oko 150 metara“ kaže Delić.

Imajući u vidu da se radi o samom centru grada i da je ulica Mirze Delibašića opterećena  kako kolskim, tako i pješačkim saobraćajem, radovi će biti izvođeni u dvije faze. Gospodin Delić kaže da se pokušava održati promet ovom ulicom, posebno kada je u pitanju pješački saobraćaj. Mora se obezbijediti i prilaz prostorijama MUP-a, odnosno zatvorskoj jedinici. Dinamika radova ide očekivano.

Nakon završetka radova na ovoj dionici, do raskrsnice sa Turalibegovom ulicom, krenut će se sa drugom fazom radova- od Turalibegove ulice do raskrsnice sa Južnom saobraćajnicom. Osim putne infrastrukture, bit će riješen i problem odvodnje, odnosno nastavak kolektora oborinske kanalizacije do upajanja u regulisano korito rijeke Jale.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*