Održana sjednica Skupštine TK

Na danas održanoj sjednici Skupštine TK  po hitnom je postupku usvojen Zakon o izmjenama Zakona o šumama . Izmjene se odnose na formiranje čuvarske službe Kantonalne uprave za šumarstvo.

Usvojen je, i u javnu raspravu, koja će trajati 30 dana upućen, Nacrt Zakona  o robnim rezervama.

Poslanici su podržali i  Odluku o davanju  saglasnosti  na Odluku o izmjeni Odluke  o odobravanju  kredita  JP Međunarodni aerodrom Tuzla.

Od direktora ovog preduzeća, Rifeta Karasalihovića, radi se o kreditu kojeg je Vlada TK tokom 2002. Godine dodijelila Međunarodnom aerodromu Tuzla za izgradnju platforme. Sredstva su dodijeljena pod određenim uslovima i uz određeni grejs period. S obzirom na ono što se dešavalo u međuvremenu od 2002. godine i s obzirom na potpisivanje ugovora kojeg je naš aerodrom potpisao sa Wizz airom, za šta su bila potrebna sredstva, uprava Aerodroma tražila je od Vlade TK da se izvrši odgoda plaćanja, odnosno produži grejs period.

Sa dnevnog reda današnje sjednice povučene su tri tačke, i to razmatranje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice s djecom, zatim razmatranje  prijedloga i donošenje Odluke o odobravanju  programa sufinansiranja projekta vodosnabdijevanja  južnog dijela Općine Gradačac, kao i razmatranje prijedloga  i donošenje Odluke  o usvajanju Programa razvoja zaštite i spašavanja  od prirodnih i drugih nesreća TK ua period 2013-2017.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*